Natura żywi i leczy!

Zastanawialiście się może, dlaczego w nazwie naszej firmy pojawia się orkisz? Dlaczego jesteśmy powiązani z glutenowym zbożem w tym całym bezglutenowym świecie? Nie bez powodu!

„Namówiła” nas na orkisz pewna święta, a mianowicie św. Hildegarda. Już 850 lat temu św. Hildegarda pisała, że „Orkisz gwarantuje dobrą krew, wspomaga rozwój mięśni i dar pogody ducha.”

Z licznych badań przeprowadzonych w późniejszych latach wiemy, że prastare odmiany orkiszu są niezwykle odżywcze, oczyszczające organizm, podnoszące jego odporność, a także delikatne i łatwo przyswajalne. Zatem nieocenione są dary natury św. Hildegardy, która wiedziała, że w naturze nie dzieje się nic przypadkowo. Natura żywi i leczy!

W kuchni św. Hildegardy to nie przepis, ale produkt jest bohaterem. Warto zacząć już dziś przygodę z kuchnią św. Hildegardy, która zadziwia nie tylko wiedzą kulinarną, ale także głębią i różnorodnością swoich pism, w których pomaga nam w osiągnięciu zdrowia obejmującego wszystkie przestrzenie ludzkiego życia, od ciała, przez środowisko, aż do relacji z Bogiem, człowiekiem i sobą.

My św. Hildegardę pokochałyśmy całym sercem i dla nas jest najlepszą przyjaciółką, na którą możemy liczyć w drodze do zdrowia. Teraz czas na Ciebie, abyś poznał św. Hildegardę oraz jej dokonania.

Na początek serdecznie zapraszamy do zapoznania się z artykułem Dieta według zaleceń św. Hildegardy z Bingen oraz do wzięcia udziału w Konferencji Medycyny św. Hildegardy z Bingen.