SZKOLENIE ONLINE: LATO w Medycynie Naturalnej - nawodnij swoje ciało!

Lato, lato wszędzie! Zwariowało, oszalało moje serce! Pora, aby poznać tajniki tej niesamowitej pory roku i dowiedzieć się jak postępować i jak się odżywiać. Dlatego przygotowałyśmy dla Ciebie pakiet webinarów zawierający kompleksową wiedzę, która pomoże Tobie zachować zdrowie i energię na cały okres lata.

Lato to czas Przemiany Ognia, wspaniały czas kolorów i szalonych pomysłów w kuchni Pięciu Przemian. Bogactwo smaków i aromatów wyzwala w nas radość i chęć spotkań z bliskimi, wspólnego biesiadowania. Po oczyszczającej wiośnie przyszedł czas na placek z rabarbarem, naleśniki z truskawkami, więcej surowego, świeżego i odświeżającego pożywienia. Cieszmy się tym czasem, gdzie kolorem dominującym jest czerwony, a Serce najaktywniejszym organem. Latem możemy spokojnie korzystać m.in. z sałat i innych warzyw czy owoców o termice chłodnej, gotujemy krótko dodając świeże zioła, które są wokół nas. Nie zapominajmy jednak o Śledzionie i Żołądku, które nie przepadają za lodami i chłodnymi napojami. Jak zaspokoić ochotę na nowalijki i nie osłabić Elementu Ziemi?

 

CO OTRZYMASZ W RAMACH PAKIETU?

  

 

PRELEGENTKI

Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.

Dorota Łapa - założycielka Centrum Naturalnego Odżywiania Orkiszowe Pola w Poznaniu. Absolwentka Kierunku Fizjologia Żywienia Człowieka, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej w Instytucie Avicenny z Francji. Z zawodu jest dietetykiem i pielęgniarką oraz zajmuje się aktywną promocją zdrowia i zdrowego stylu życia poprzez liczne działania edukacyjne. Od lat kształci się w najróżniejszych kierunkach związanych z dietetyką i medycyną naturalną, m.in. w ziołolecznictwie, TCM, medycynie św. Hildegardy, teoriach dotyczących diagnostyki alergii i nietolerancji pokarmowej.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!