WARSZTAT:Podstawy w Kuchni 5 Przemian. Zaczynamy!
Zapraszamy na warsztat gotowania wg 5przemian dla początkujących. To najlepszy moment, żeby rozpocząć przygodę kulinarną z tym niezwykłym, a nie skomplikowanym sposobem gotowania.
W TMC zwraca się szczególną uwagę na terapię pożywieniem. Z tego punktu widzenia teoria odżywiania opiera się na jakościowej koncepcji yin i yang, wskazuje w jaki sposób natura termiczna oraz smak pożywienia wpływają na ciało. Klasyfikacja wg 5 smaków to najstarszy system klasyfikacji pożywienia w TMC, gotowanie zgodnie z przemianami: drzewa, ognia, ziemi, metalu i wody - jest metodą, która w harmonijny sposób zwiększa energrtyczny poziom pożywienia.
Korzyści z warsztatu:
- Rzetelna wiedza od najlepszych specjalistów
- Wymiana doświadczeń - osobisty kontakt z wykładowcą - praktykiem
- Gotowe przepisy dla poprawy zdrowia
Podczas zajęć zajmiemy się następującymi zagadnieniami:
DZIAŁANIE SMAKÓW
RÓWNOWAGA ENERGETYCZNA
KOLEJNOŚĆ SMAKÓW
TRAWIENIE
PRAKTYCZNE GOTOWANIE
Prowadząca: Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.
Potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie opłaty przez Przelewy24 lub przelewem tradycyjnym na poniżesze konto:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na mailową prośbę uczestnika.
Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.