WARSZTAT: Być Kobietą w Kuchni 5 Przemian.

Być Kobietą, być Kobietą... Najcudowniejsze co nam się mogło przydarzyć, choć czasem doskwierają nam różne specyficzne dolegliwości. Któż inny, jak nie druga kobieta może nas zrozumieć najlepiej? 

Zapraszamy serdecznie na gotowanie w kobiecym gronie. Przygotujemy dania, które tym razem nie tylko będą smaczne i odżywcze, ale będą wsparciem naszych kobiecych przypadłości. Co i jak gotować jak mam Hashimoto, endometriozę, nawracające zapalenie pęcherza, anemię, mięśniaki lub inne zaburzenia równowagi organizmu? Oczywiście wszystko zgodnie z zasadami gotowania wg Pięciu Przemian. Kobieto, zaopiekuj się sobą i spędź miło czas!

 

KORZYŚCI Z UDZIAŁU W WARSZTACIE

  • Poznasz zioła i produkty spożywcze o korzystnym działaniu dla kobiet
  • Nauczysz się harmonizować przyrządzane dania
  • Zdobędziesz bazę przepisów leczniczych na różne kobiece dolegliwości
  • Poznasz działanie poszczególnych rodzajów smaków
  • Będziesz się dobrze bawić
  • Zdobędziesz wiedzę o prawidłowym zestawianiu najlepszych jakościowo potraw
  • Poznasz oddziaływanie termiczne poszczególnych produktów spożywczych
  • Dowiesz się jak kierować energię pożywienia do narządów
  • Zdobędziesz inspirację do zmiany stylu odżywiania
  • ...i wiele innych!

  

 

PRELEGENTKA

Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.

Wszystkie miejsca zostały zarezerwowane