WARSZTAT: Zima w Kuchni 5 Przemian.

„Terapia dietetyczna powinna być pierwszym krokiem podjętym w kierunku leczenia choroby. Dopiero kiedy ten sposób zawiedzie, należy spróbować działania lekami”
Sun Si Miao
 
O konieczności zmiany diety w celu wzmocnienie odporności przed wirusami nie musimy już Państwa przekonywać. 
JEST NIEZBĘDNA!  Ważne !!!, aby dostosować żywienie do swojej konstytucji, pory rok(w tym przypadku Zimy), ale również do zmieniającego się otoczenia za oknem. W zależności czy jest to wilgoć
i zimno z powodu deszczu i chłodu czy też suche zimno spowodowane mrozem, stosujemy określoną energetykę produktów. Jak to zrobić, od czego zacząć, na czym się skoncentrować?
Wychodząc naprzeciw waszym oczekiwaniom zapraszamy na warsztat gotowania wg 5 przemian!
Nauczycie się na nim jak zdrowo i smacznie przygotować posiłki, które będą odżywcze, dostarczą przeciwutleniaczy, witamin i składników odżywczych oraz MOC ENERGII.

 

Dlaczego warto wziąć udział w warsztatach kuchni 5 przemian?
- warsztaty prowadzone są przez doświadczoną terapeutkę TCM, stosującą od lat Kuchnię Pięciu Przemian - Magdalenę Lubiewską-
- poznasz oddziaływanie termiczne poszczególnych produktów spożywczych
- poznasz działanie 5 smaków
- dowiesz się jakie produkty wybierać szczególnie w okresie jesiennym
- poznasz podstawową teorię medycyny chińskiej Yin i Yang 
- otrzymasz bazę przepisów, które możesz wykorzystać w swojej kuchni. 
- dowiesz się dlaczego odżywianie zgodnie z porami roku jest ważne dla zdrowia

Dodatkowo:
- zapewniamy produkty najwyższej jakości
- warsztat rozpoczyna się godzinnym wykładem wprowadzającym
- poznasz zioła, które warto stosować w kuchni
- dowiesz się jakie narządy i jak warto wspierać w okresie jesiennym 
- spędzisz miło czas przy wspólnym ucztowaniu

 

Szczegóły spotkania:
Data i czas: 09/10/2021 10:00-15:00
Miejsce: Centrum Naturalnego Odżywiania i Terapii Orkiszowe Pola, ulica Strzeszyńska 76 w Poznaniu
Koszt: 240zł

Prowadząca: Magdalena Lubiewska
Absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, Akupunktury w Wielkopolskiej Szkole Akupunktury, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących wpływu żywności, ziół, akupunktury na nasze zdrowie, studentka Akupunktury Stems and Branches, Akupunktury Onkologicznej pod okiem doskonałych nauczycieli takich jak Rani Ayal, Bartosz Chmielnicki czy Yair Maimon. Zainteresowana medycyną komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi. Zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, wspomagania pacjentów w chorobach metabolicznych, bezsenności czy menopauzie. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

 

Potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie opłaty od razu przez Przelewy24 lub przelewem tradycyjnym na poniższe konto:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Orkiszowe Pola
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Jeśli potrzebujesz fakturę - zaznacz to proszę w formularzu zgłoszeniowym.
Organizator w przypadku niezebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.
 

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!