WEBINAR: Nerki - siła życiowa człowieka.

Zgodnie z TCM Nerki są źródłem wrodzonej esencji życiowej - odziedziczonej po rodzicach oraz esencji nabytej – zależnej od diety i środowiska. Esencja ta dostarczana jest do narządów wewnętrznych. Jeśli jest wystarczająca to kości, zęby i włosy są mocne, mózg odpowiednio odżywiony, a płyny ciała są właściwie transportowane.

Mając zdrowe, silne nerki, śmiało idziemy przez życie, mamy energię i pewność siebie. Zima to najlepszy czas na wzmocnienie Nerek.

Jak to zrobić dietą? Jakie produkty wzmacniają, a jakie osłabiają nerki?

 

PRELEGENTKA

Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.