WEBINAR: Podstawy Kuchni 5 Przemian.

Zapraszamy na webinar „Podstawy Kuchni 5 Przemian” - to możliwość rozpoczęcia przygody kulinarnej z tym niezwykłym, a nie skomplikowanym sposobem gotowania. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej zwraca się szczególną uwagę na terapię pożywieniem. Z tego punktu widzenia teoria odżywiania opiera się na jakościowej koncepcji yin i yang, wskazuje w jaki sposób natura termiczna oraz smak pożywienia wpływają na ciało. Klasyfikacja wg 5 smaków to najstarszy system klasyfikacji pożywienia w TMC, a gotowanie zgodnie z przemianami: drzewa, ognia, ziemi, metalu i wody - jest metodą, która w harmonijny sposób zwiększa energetyczny poziom pożywienia.

Podczas webinarium zajmiemy się następującymi zagadnieniami:

  • DZIAŁANIE SMAKÓW
  • RÓWNOWAGA ENERGETYCZNA
  • KOLEJNOŚĆ SMAKÓW
  • TERMIKA PRODUKTÓW
  • TEORIA YIN I YANG       

 

Prowadząca:

Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.

 

KOSZT: 50zł płatne od razu przy rezerwacji poprzez usługę "przelewy24"

Zapisy są możliwe do godziny 17.00 w dniu wydarzenia lub do wyczerpania miejsc.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!