WYDARZENIE BEZPŁATNE: Jak wybrać mięso dobrej jakości? Spotkanie z praktykiem i degustacją

Data i czas:

17 października 2018 (środa)

godz. 17:30-18:45

Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań

Mięso - odżywia aspekt Yang, jest źródłem białka w naszej diecie, dostarcza witamin z grupy B. Pamiętać należy jednak o umiarze w jego spożywaniu i dbać o to by było ono naprawdę wysokiej jakości, gdyż jak wiemy masowe hodowle zwierząt nie zawsze temu sprzyjają stawiając często na ilość a nie na jakość i prozdrowotne działanie na nasze organizmy.

Podczas spotkania poruszymy następujące zagadnienia:

  • dodatki stosowane powszechnie w przetwórstwie mięsnym 
  • konserwanty w przetwórstwie mięsnym:

                 - obowiązki ustawowe

                 - których szczególnie unikać

  • praktyczna nauka rozpoznawania jakości mięsa: porównanie różnych gatunków

ATRAKCJA DLA MIĘSNYCH SMAKOSZY: przygotowanie i degustacja sezonowanej wołowiny!!!

 

Dołącz do wydarzenia na naszym Facebooku ;)

 

Prowadzący: DARIUSZ HUKAŁA- pasjonat, właściciel rodzinnej masarni, wieloletni praktyk z doświadczeniem wyniesionym także z dyżych zakładów mięsnych.

 

Wstęp bezpłatny, ale liczba miejsc ograniczona, więc prosimy o zapis.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!