WYDARZENIE BEZPŁATNE: Jak wybrać mięso dobrej jakości? Spotkanie z praktykiem i degustacją
Data i czas:
17 października 2018 (środa)
godz. 17:30-18:45
Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań
Mięso - odżywia aspekt Yang, jest źródłem białka w naszej diecie, dostarcza witamin z grupy B. Pamiętać należy jednak o umiarze w jego spożywaniu i dbać o to by było ono naprawdę wysokiej jakości, gdyż jak wiemy masowe hodowle zwierząt nie zawsze temu sprzyjają stawiając często na ilość a nie na jakość i prozdrowotne działanie na nasze organizmy.
Podczas spotkania poruszymy następujące zagadnienia:
- dodatki stosowane powszechnie w przetwórstwie mięsnym
- konserwanty w przetwórstwie mięsnym:
- obowiązki ustawowe
- których szczególnie unikać
- praktyczna nauka rozpoznawania jakości mięsa: porównanie różnych gatunków
ATRAKCJA DLA MIĘSNYCH SMAKOSZY: przygotowanie i degustacja sezonowanej wołowiny!!!
Dołącz do wydarzenia na naszym Facebooku ;)
Prowadzący: DARIUSZ HUKAŁA- pasjonat, właściciel rodzinnej masarni, wieloletni praktyk z doświadczeniem wyniesionym także z dyżych zakładów mięsnych.