facebook instagram youtube

Bezglutenowe muffiny czekoladowo-bananowe

Bezglutenowe muffiny czekoladowo-bananowe

Składniki:

Suche:

– 1 szklanka mąki kukurydzianej
– 1 szklanka mąki z ciecierzycy
– 1/2 szklanki cukru trzcinowego
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
– tabliczka gorzkiej czekolady
– 2-3 łyżki karobu w proszku lub kakao
– bakalie

Mokre:

– 1 szklanka napoju jaglanego lub ryżowego
– 2 jajka
– 2 dojrzałe banany
– 1/2 szklanki oleju ryżowego

Przygotowanie:

W jednej misce mieszamy składniki suche (mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, czekoladę pokrojoną w drobną kostkę i karob w proszku). W drugim naczyniu łączymy mokre składniki (jajka, obrane roztarte widelcem banany, napój roślinny i olej). Ciasto nakładamy do foremek na muffiny, dekorujemy bakaliami i pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.

×
Niezbędne pliki cookies

Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie.

Zawsze aktywne
Analityczne pliki cookie

Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.