WARSZTAT: Pieczemy chleb na dobry początek.
Zapraszamy na od DAWNA oczekiwany warsztat pieczenia chleba! Upieczmy go na dobry początek nowego roku szkolnego, na dobry początek każdego dnia, na dobry początek zmiany w swojej diecie.
Proces pieczenia chleba może wydawać się czynnością bardzo romantyczną. Kilka najprostszych składników zmienia się w pachnący bochenek z chrupiącą skórką. Dla jednych to magia, dla drugich bardzo skomplikowany proces – bo zakwas, piec chlebowy, skąd wziąć odpowiednią mąkę, jeszcze dla innych to codzienność, bo spróbowali, zaczęli i nie mogą przestać – tak jak ja…
Orkiszowy, żytni, z piękną, chrupiącą skórką i apetycznymi dziurami w miąższu... Chleb w naszej kulturze ma szczególne znaczenie. Bez niego większość z nas nie wyobraża sobie życia, bo co przygotować dzieciom na drugie śniadanie? Z nim związane były także różne obrządki i tradycje. Bardzo ważne jest, aby był dobrej jakości - z dobrej jakości mąk, na zakwasie, bez pośpiechu.
Podczas warsztatu każdy uczestnik przygotuje swój wyjątkowy chleb. Prosimy o zabranie ze sobą na zajęcia foremki "keksówki".
Prowadząca: Dominika Nitschke-Michalak - dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując i przygotowując wspólne posiłki. Namiętnie wypieka chleby dla siebie, rodziny i przyjaciół.
Liczba uczestników:
maksymalnie 15
Co zapewniamy:
- wszystkie potrzebne produkty
- skrypty z przepisami
- smaczne jedzenie
- miłą, domową atmosferę
- możliwość dokonania zakupów - ekosklep na miejscu
Potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie opłaty przez Przelewy24 lub przelewem tradycyjnym na poniżesze konto:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na mailową prośbę uczestnika.
Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.