Zaprzątnięci myślami.

Witamy serdecznie,

Kolejny tydzień na zadbanie o jedną rzecz w naszym życiu, w naszym ciele. Oddech dobrze wykonany porządkuje myśli – no właśnie pomyślmy o naszych myślach. Co o nich myślicie, co sądzicie? Czy jest ich wiele i galopują przez nasz umysł, czy może jest ich wiele i układają się logicznie, a może są jak w tej grze „skaczące czapeczki” – nie wiadomo dokąd doprowadzą? W dużej mierze, żeby nie powiedzieć, że w całości to my jesteśmy odpowiedzialni za ich jakość i ilość. Jeśli jesteście nimi zmęczeni to czas zrobić z nimi porządek, bo to one są często przyczyną naszych stresów, zwłaszcza te rozdmuchane, wydumane z całą masą załączników pt. „a gdybym…”. Kto budzi się o 4.00 rano i już nie zaśnie, bo galop się właśnie rozpoczął? Kto nie zaśnie, bo zajęć bez liku do ogarnięcia ma od samego rana? Drodzy Nasi – STOP! Co innego przemyśleć sprawę, a co innego fundować sobie masę bezwartościowych myśli. Skupcie się nad nimi, jeśli nie macie na coś wpływu – „ nie gdybajcie”, jeśli was dręczą to pomyślcie jakie będą miały znaczenie za 5 lat. Dystans. Postarajcie się o opróżnianie umysłu przed snem. To nie musi być czynność perfekcyjna – próbujcie, mówcie do nich, żeby odeszły teraz, uspokójcie je oddechem – takim wiecie do samego końca.

Coraz częściej słychać o wiośnie, dni są dłuższe, a ptaki już rozpoczęły swoje nawoływania i my się chcemy do tego oczekiwania dołączyć czymś zielonym. Zapraszamy na degustację preparatu Phytolife, który doskonale oczyszcza nam organizm. Zielonego napoju będzie można spróbować 23.02 w godzinach od 12.00 do 16.00, a 5% rabatu na ten produkt będzie obowiązywało w dniach 22 – 28.02. Dodatkowo polecamy książkę „Rewolucja zielonych koktajli” również z rabatem 5%.

W poprzednim tygodniu – w czwartek odbyła się degustacja wędlin drobiowych Polskich Eko Zagród, która cieszyła się dość sporym zainteresowaniem. Zapraszamy do zakupu tych wędlin, które są smaczne i nie nafaszerowane żadnymi chemicznymi ulepszaczami – dostawy zawsze w środy.

Na blogu kulinarnym Gotuj z Orkiszowymi kolejna propozycja na smaczną zupę tym razem z batatów.

Nowością są u nas chleby bezglutenowe z poznańskiej Piekarni  BEZ Bezglutenowa. W każdy czwartek będzie można nabyć takie chleby na zakwasie ryżowym i owsianym.

Kolejne wykłady i warsztaty przed nami, w tej chwili szykujemy już program na kolejne miesiące. Gorąco polecamy wykład 1 marca o diecie w chorobach układu krążenia i miażdżycy. Chyba nie ma domu, gdzie by się ta choroba nie ujawniła. Magdalena Lubiewska powie nam jak zapobiegać, jak się wspierać, żeby nie popaść w „uzależnienie” od leków. 8 marca zapraszamy na warsztat gotowania – tak, tak, nie na kawkę i ciacho w kawiarni, ale do kuchni. Dzień Kobiet z kimś bliskim może być miłą odmianą. Dominika Nitschke-Michalak przekona nas do diety wege!

W marcu seminarium specjalistyczne: „Fizjologia narządowa – ZangFu w TCM” to już dla tych co chcą trochę więcej wiedzieć, a już w kwietniu rozpoczynamy kurs z Agnieszką Krzemińską: Gotowe leki recepturowe w TCM.

Oj się będzie działo! Zapraszamy, polecamy!

Waszym zadaniem w tym tygodniu jest niezbyt poważne traktowanie swoich myśli – one się wtedy uporządkują, bo zostaną te ważne.

Pozdrawiamy

Zespół Orkiszowych Pól.