Zdrowe jelita. Zdrowy człowiek.

Zdrowe jelita, dlaczego?

Jesli jelita zaczynają chorować, to niestety często dochodzi do zaburzeń czynnościowych organizmu. 

Jeśli jelita zaczynają chorować, to niestety często dochodzi do zaburzeń czynnościowych organizmu. Często odczuwamy brak energii do działania. Zaburzenia ze strony układu trawiennego. To tylko nieliczne dolegliwości z jakimi możemy się spotkać. A czasami to tylko dlatego, że nasze jelita nie zasiedlają już korzystne dla naszego organizmu bakterie. Proporcja pomiędzy korzystną, a tą niechcianą mikrobiotą jelitową zostaje zaburzona. W konsekwencji dosięgają nas nieuniknione skutki takie jak:

  • Zaburzenia trawienia, ponieważ korzystne produkty przemiany materii bakterii nie są w stanie wspomóc pobudzać naszej perystaltyki jelit
  • Obniżona odporność, gdyż korzystne bakterie jelitowe nie pobudzają już naszych limofocytów do działania

Te małe organizmy pozwalają na nam na przetrwanie a więc powinniśmy o nie dbać!

Czym możemy je wspomagać?

Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Polecane osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii. Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą. Posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

  • Chmiel - polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego, mającym problemy z zasypianiem, dla opóźnienia procesów starzenia się komórek. 

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: koszyczek chmielu, kwiat czarnego bzu, głogu, liście melisy, kwiat lipy i ziele skrzypu.

  • Głóg - polecamy szczególnie: osobom z chorobami serca, przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego, przy stanach skurczowych dróg żółciowych, osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji, dla opóźnienia procesów starzenia się komórek

Skład: kompleks żywych szczepów kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy i ziele skrzypu.

  •  Topinambur - polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych, dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw, w tym: bulwy topinambura, korzeń marchwi i pasternaka.

  • Owoce lasu - polecamy szczególnie: osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat), przy oczyszczaniu układu moczowego, dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców, w tym: liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu, owoce czarnej porzeczki i jeżyny.

  •  Mięta - polecamy szczególnie - przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, nadkwaśności żołądka odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: liście mięty, kwiaty czarnego bzu i głogu, liście melisy, kwiaty lipy i ziele skrzypu.