Wielość propozycji na czczo.

Witamy serdeczne,

Mam kolejne ćwiczenie na kolejny tydzień. Oczywiście nie zapominacie o głębokim oddechu, wyciszaniu myśli i dobrym śnie. Wiedzieliście, że w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej sny to patologia? Człowiek ma się położyć spać i wstać rano wypoczętym nie niepokojonym przez dodatkowe atrakcje w postaci snów. A to ćwiczenie? To szklanka (kubek też jest ok) ciepłej wody z rana. Ja myślę, że wielu z was właśnie głośno powiedziało – ja to robię! Brawa dla Was! Te parę łyków ciepła z rana to miłe przebudzenie dla Waszego układu pokarmowego, to jak delikatny prysznic tylko wewnątrz ciała. Uruchamiają się procesy trawienne, nawadniamy, rozgrzewamy, rozpuszczamy. Ja wiem, że wiele specyfików polecanych jest na czczo… człowiek musiałby wstać parę razy jednego dnia, żeby to ogarnąć. Ciepła woda jednak przekonuje mnie najbardziej, jest niemal naturalnym rozpuszczalnikiem po nocy. A jak łykniecie ciepłą wodę z rana, zjecie ciepłe śniadanie to potem napijcie się tego co lubicie ;) żeby dzień się dobrze zaczął.

Zbliża się Wielkanoc – to wiemy, ale czy już wiecie co na stół? Gdzie się zaopatrzyć w najlepsze produkty? Oczywiście zapraszamy do Nas, bo w tym roku wybór zwłaszcza wędlin jest niespotykany. Bez względu na to, gdzie traficie – czy do sklepu na ul. Strzeszyńskiej czy do sklepu na os. Batorego będziecie mogli złożyć zamówienie na wyroby mięsne i samo mięso, a odebrać je tuż przed świętami.

Sklep na ul. Strzeszyńskiej, od 7do17 marca przyjmuje zapisy przez stronę internetową lub w sklepie stacjonarnym, a odbiór towaru od 24 marca. W ofercie znajduje się: mięso (kurczak, indyk, królik, kaczka, gęś)  i wędliny (filet wędzony z kurczaka i indyka, kabanosy drobiowe, kiełbasa biała drobiowa, kiełbasa zagrodowa, parówki drobiowe, pasztet drobiowy) - bez dodatku soli peklującej,  z Polskich Eko Zagród oraz wędliny Nowicki Naturalnie: kabanosy, kiełbasa biała parzona, kiełbasa Potaśnianka cienka, kiełbasa z majerankiem, kiełbasa żywiecka, parówki cielęco - wieprzowe, szynka tradycyjna.

W sklepie na os. Batorego można zamawiać wędliny od Maryniaka: biała kiełbasa również cieńka, pasztet zapiekany, polędwica z piersi kurczaka, pierś z indyka wędzona, szynka z liściem pieczona, szynka babuni. Zamówienia prosimy składać do 19.03.

Na dwa tygodnie przed świętami uruchamiamy w sklepie internetowym usługę rozwozu w Poznaniu i okolicy czyli na 17 i 24 marca będzie można zamówić zakupy do domu. Usługa będzie uruchomiona od 10 marca – ZAMAWIAJCIE.

W kolejnych newsletterach będziemy przypominać co tam jeszcze świątecznego stołu trzeba  dołożyć.

Jutro Dzień Kobiet! Do jutra trwa promocja na olejki arganowe i herbaty yoga tea – dobry dzień na zrobienie sobie prezentu. A po południu 8 marca zapraszamy na warsztat: „Wegański Dzień Kobiet” – gotowanie to też niezła zabawa – ZAPRASZAMY.

12.03 – „Warsztat gotowania wg 5przemian – wiosna” poprowadzi Magdalena Lubiewska nasza dietetyczka i autorka wielu interesujących wykładów, które cieszą się Waszym zainteresowaniem. W tym samym dniu na os. Batorego odbędzie się pokaz gotowania wraz z degustacją pt. „Wegańska Wielkanoc” to przede wszystkim dla tych, którym środkowa część dzisiejszego newslettera nie przypadła do gustu.

Ten weekend to również Festiwal Progressteron, w którym już tradycyjnie bierzemy udział – jeśli macie ochotę nas tam spotkać to zajrzyjcie TUTAJ.

Już za chwilę ukażą się  na stronie kolejne terminy wykładów i warsztatów – będzie można zaplanować sobie wiosnę i początek lata z Orkiszowymi Polami.

Tylko pamiętajcie o ciepłym łyczku wody z rana.

Na zdrowie!

Zespół Orkiszowych Pól.